Voor ING Kantoren schrijf ik diverse artikelen voor
interne – en externe platforms. Er gebeurt van alles bij de bank. Digitalisering is een belangrijke pijler, maar ook de transformatie van de kantoren zit in de pijpleiding.

Voor Het Parool schrijf ik ongeveer maandelijkse een column op de opiniepagina. Deze gaat voornamelijk over politiek en maatschappelijke discussies over racisme, integratie, geloof en identiteit.

Het kenniscentrum voor stad en regio wilde in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 een aantal interviews met wethouders in het sociale domein om te kijken hoe de decentralisatie van rijk naar gemeente is verlopen.

Sinds 2002 schrijf ik wekelijks een column voor het Amsterdamse weekblad De Echo. Elke week 310 woorden plezier. Deze columns hebben uiteraard een sterke Amsterdamse geur.

Voor KPN schreef ik van eind 2014 tot eind 2016 nieuwsberichten en blogs voor intranet en voor KPN.com/actueel over heel veel onderwerpen. Van 3G, 4G en 5G tot duurzaamheid, sponsoring en de diverse merken. KPN is een fascinerend bedrijf, waar veel oude waarden met nieuwe techniek samengaan. De interne website TEAMKPN is een open platform voor alle KPN-medewerkers, waar zij ook zelf op kunnen bloggen.

Voor Funda Müjde werkte ik intensief samen voor het boek ‘Niemand vraagt me meer waar ik vandaan kom (sinds ik in een rolstoel zit)’. Ik interviewde, schreef gedeelten, redigeerde en hield het overzicht. Het boek is eind 2016 verschenen bij Jürgen Maas.

Voor Tata Steel IJmuiden werkte ik als woordvoerder. Ik vertegenwoordigde de ‘voormalige Hoogovens’ in de
media, schreef persberichten, schreef nieuwsberichten en beheerde de corporate website.

Voor de minister en de staatssecretaris van het Ministerie van Economische Zaken en Landbouw schrijf ik op onregelmatige basis columns, toespraken en
voorwoorden.

Na de verkiezingen in 2014 kwamen D66, PvdA en GroenLinks samen om een coalitie te vormen en een zogenaamde bestuurscommissie te vormen. Hiervoor heb ik het bestuursakkoord geschreven.

Voor de zaadveredelaar uit Warmenhuizen schreef ik de corporate story. BeJo is een Noord-Hollands familiebedrijf, klein begonnen, maar inmiddels uitgegroeid tot een groot bedrijf met meer dan 1500 werknemers in 32 landen. Toch is die warmte van een familiebedrijf gebleven en gewaarborgd. De corporate story was belangrijk omdat ze snel gegroeid waren en daardoor bijna vergaten waar ze vandaan kwamen en hoe ze overkomen bij hun klanten en in hun omgeving. Het verhaal werd de basis voor de verdere communicatie en marketing. Er wordt nu veel meer vanuit (familie)waarden, innovatie en nuchterheid gecommuniceerd.

De belangenclub voor ondernemers ONL was in 2014 nog jong en relatief onbekend. Voor oprichter Hans Biesheuvel schreef ik opiniestukken, een corporate story, toespraken en persberichten. Ook lukte het om zijn verhaal in de media te verspreiden.

Voor de SvB redigeerde ik het jaarverslag 2016. Interessant om in de complexe materie van een overheidsorganisatie
te werken. Ook in maart 2017 deed ik voor de Sociale Verzekeringsbank een volledige redactieslag op hun jaarverslag.

In de aanloop naar de verkiezingen van Provinciale Staten van 2015 schreef ik voor D66 het verkiezingsprogramma.