Over Bureau Duyvestijn

WAT DOE IK

Ik werk op het snijvlak van journalistiek, overheid, politiek en bedrijfsleven. Ik heb een groot netwerk van politici, journalisten en mensen in het bedrijfsleven, ben creatief en nieuwsgierig en krijg vaak te horen dat ik in een mooie stijl schrijf. Als schrijver is voor mij de lezer het belangrijkst.

Columns en opiniestukken schrijf ik nu voor De Echo en Het Parool. Eerder schreef ik columns voor onder andere Elsevier, The Post Online, Nu.nl en Intermediair. Opiniestukken verschenen vooral bij Het Parool en De Volkskrant

Voor bedrijven schrijf ik jaarverslagen, corporate story’s, nieuwsberichten, toespraken en blogs.

Opdrachtgevers zijn onder andere Gemeente Amsterdam (Zuidas.nl), CZ, BKR, Platform 31, KPN, de Sociale Verzekeringsbank (SvB), Stadsdeel Amsterdam West, ondernemersbelangenclub ONL, PvdA, D66 Noord-Holland, Tata Steel, De Echo en Het Parool.

Als politiek commentator schoof ik geregeld aan bij het radioprogramma ObaLive van Theodor Holman.

Columns

Columns schrijf ik al twintig jaar. Nu voor De Echo en op onregelmatige basis voor Het parool. Eerder schreef ik voor Elsevier, The Post Online, NU.nl en Intermediair.
Vaak over politiek. Maar vaak genoeg ook over de dingen die me opvallen.
Ook schrijf ik columns als ghostwriter. Voor verschillende BN’ ers schreef ik voor de Viva, Esta en De Staatscourant. 

Corporate story

Als je je geschiedenis kent, weet je hoe je je toekomst kunt vormgeven. Voor diverse bedrijven heb ik de corporate story’s gemaakt of meegewerkt aan hun corporate
identity. Wat typeert je als bedrijf of organisatie? Wat zijn de verhalen achter de slogans.
Als je die beschrijft, kun je verder bouwen aan je boodschap. 

Toespraken

Als speechwriter moet je in de huid kruipen van iemand die jouw woorden gaat uitspreken. Het gaat dus niet alleen om de woorden, maar ook om de toon, om de begeleidende gebaren. Voor diverse ministers, politici, mensen uit het bedrijfsleven en voorzitters van maatschappelijke ondernemingen schreef ik prikkelende speeches.

Nieuwsberichten

Voor kranten (Het Parool), tijdschriften (Viva, Esta, Rood, Bankbreed) en voor grote corporate bedrijven als KPN en ABN AMRO schrijf ik nieuwsberichten. Online en in print, lange interviews, kort stukken voor in de nieuwsbrief en langere verhalen.